SEMINAR GEMPUR

SEMINAR GEMPUR

[BAKAL DILANCARKAN]-

SIAPA LAGI PELAJAR MASTER PH.D YANG NAK DAPATKAN BLUEPRINT DR R.O.K.E.T YANG DAH BANTU LEBIH 1050 PELAJAR UNTUK MEROKETKAN TESIS DAN PENGAJIAN MEREKA LEBIH LUAR BIASA DARI SEBELUM NI?


Akhirnya, at the 1st time, rahsia bagaimana meroketkan tesis anda 2-3 ganda & urus masa dengan pelbagai komitmen bakal didedahkan! Dan berita baiknya, ianya sangat2 diperlukan oleh anda, TERUTAMA ANDA YANG SUPERRRR SIBUK!


  Sambung Master Ph.D dah lama tapi selalu krik krik?

  Selalu rasa lost, blur.. tak boleh nak focus bila writing

  Banyak sangat komitmen sampai tak menang tangan nak buat semua?

  Takut lagi lama tangguh, kang kena terminate?


Dan sebab itulah, anda perlu mempelajari strategi2 dan teknik-teknik TERBARU di dalam program terbaru DR Roket iaitu G.E.M.P.U.R! Ya kita bakal menggemparkan dan menggempurkan! Ia bakal mengubah “segala-galanya” untuk diri anda!. InsyaAllah! 


Sebelum ini, anda dah sambung belajar dari sekolah, degree bertahun2..Dah lalui macam-macam ‘musim suka’ ‘musim duka’ dah berkali2..Mungkin sebelum ni komitmen tak banyak sangat, tapi sekarang ni anda rasa lain mcm.. Sejak sambung Master Ph.D komitmen semakin bertambah. Komitmen pada family, suami, isteri, anak-anak, kerja, study…dan macam-macam lagilah! Nak dapat balik momentum tak sibuk sangat macam zaman dulu dah rasa susah, inikan pula nak kekalkan ‘result’ dan “momentum’ menulis thesis supaya meroket?  Masa semakin berjalan..tesis tak berapa nak jalan..Aduh.. Rasa give up dah dan rasa nak quit saja! Macam-macam cara dah buat nak urus masa, urus tesis, urus study, urus itu ini, tapi masih rasa lost dan tak tahu nak start dari mana nak kemana.


It’s okay.. Relax... Tarik nafas..hembus.. Hehe


Jika anda masih lagi fikirkan anda sukar cari masa untuk fokus menulis tesis, saya nak anda HENTIKANNYA! Anda BOLEH! Sebenarnya, anda hanya perlukan “org yang betul” yang akan explain bagaimana caranya kepada anda


Pernah tak, sebilangan ‘SV’ ‘kawan-kawan PG’ kata;

“LAGI LAMA BELAJAR, LAGI BAGUS, LAGI MATANG..”

"LAGI LAMA BUAT TESIS, LAGI BOLEH UBAH DUNIA, LAGI NAMPAK BIJAK..

"NAK KALUT BUAT CEPAT-CEPAT BUAT APA? “..


.. Mcm2 mereka perkatakan.. Mereka ada alasan tersendiri berkata sedemikian, tapi ianya TAK BETUL!


Jika anda pernah terfikir, bahawa mereka mungkin sengaja cakap begitu kerana berdasarkan pengalaman silam yang mereka lalui.. Mungkin mereka nak anda rasai perkara yang sama.. HAKIKATNYA, anda ada pilihan untuk melalui perkara yang sama atau sebaliknya..


Tapi, Dr Roket takkan macam tu.. No no no...


Saya nakkan anda BETUL2 SEDUT ILMU PROVEN SUCCESS kali ini!


Sebab itulah, saya sampaikan info ini kepada anda sekarang, supaya anda bukan saja boleh meroketkan diri anda, tesis anda, hidup terurus walaupun dengan komitmen yang macam-macam tu. Yang paling penting, tesis dan hidup yang krik krik itu akan merubah sebelum berakhirnya 2018 ini! Saya serius…

===================

TERUSKAN BACAAN JIKA ANDA;

===================

++ FINAL YEAR STUDENT YANG ADA NIAT UNTUK SAMBUNG MASTER DAN Ph.D

—> Kalau dalam minda anda rasa susah nak sambung Master Ph.D, banyak halangan atau dilema, nak kahwin ke belajar, nak belajar ke kerja.… Anda LAYAK HADIR ! Sebab saya akan kongsikan teknik dan cara mudah supaya anda tidak mengulang kesilapan yang selalu pelajar Master Ph.D buat! Apa sahaja keputusan, ia adalah mudah sebenarnya!

++ ORANG BEKERJA YANG MINAT MAHU SAMBUNG BELAJAR

—> Zaman study dah tinggal lama.. rasa berkarat dah kepala nak sambung balik.. Aduh… So, anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D, TAPI BERMASALAH ATAU KRITIKAL!

—> Hati-hati… Sebuah pengajian tu runtuh dan tidak habis-habis malah sampai di “terminate” “ohh jadi terminator tuk" hehe. Ok sambung balik kadang-kadang bukan sebab otak kita tak pandai, bukan CGPA tak power… Tapi cara urus pengajian yang salah sejak dari awal akibat dari salah step sikit, habis…terminate!… Kalau anda tak nak benda tuu jadi… Anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D, TAK BERMASALAH PUN, TAPI NAK CEPAT HABIS!

—> So far,,saya ok je..tak de masalah pun.. tapi saya nak sangat tahu macam mana nak habis cepat ni! Rasa macam dah lama… Itu anda memang dah sangat LAYAK HADIR !

++ SUPERVISOR (PENYELIA) YANG MEMPUNYAI PELAJAR SELIAAN DIBAWAHNYA

—> Saya supervise student… tapi isunya sekarang jenuh ketuk student untuk datang mengadap. Kadang-kadang rasa nak marah pun ada. Kita pula yang beria! … Penyelia yang sudah tak larat dengan karenah student yang macam-macam… nak tahu teknik dan formula mudah untuk student datang mengadap tanpa kita yang follow up?…Anda LAYAK HADIR !

++ CIKGU-CIKGU YANG MAHU / SEDANG SAMBUNG BELAJAR

—> Kita yang mengajar tak sama apabila bergelar pelajar. Apatah lagi pelajar pasca siswazah. Walaupun kit adalah tenaga pengajar, tapi lebih baik anda belajar dulu sebelum anda jadi macam senior anda… Jangan dah terhantuk baru nak pergi belajar… Kurangkan risiko buat silap dengan belajar dulu… Kalau anda bersedia nak belajar… Anda LAYAK HADIR !

++ STAFF GOVERNMENT YANG MAHU / TENGAH SAMBUNG BELAJAR

—> Bila dah masuk kerja..nak mula balik belajar ni.. aduhai.. rasa macam nak berasap kepala! Tapi kalau ada Master Ph.D ni peluang naik pangkat sangat cerah..erk macam mana? Ada teori mengatakan masa terbaik sambung pengajian ketika ekonomi merudum. Sebab bila kita dah selesai pengajian insya Allah ekonomi dah ok. Ha ketika itu sijil kita amat-amat memberi keuntungan. Naik pangkat laa tuan!!! InsyaAllah cerah masa depan.. Kalau anda rasa begitu… Anda LAYAK HADIR !

++ ORANG YANG TERSANGKUT LAMA MENULIS THESIS

—> Anda selesai subjek dengan jayanya.. tapi bila sampai bab thesis, berkurun dan berchenta nak habiskan.. Hmm apa isu masalah sebenarnya ek? Sebenarnya tentang pengurusan.. mungkin anda perlu upgrade ilmu pengurusan eg. Pengurusan thesis, maklumat, rujukan, distractions dll … Jika thesis anda sudah diperam lama, dan tak mahu ianya menjadi “pekasam”… Anda PATUT HADIR !

++ IBU-IBU YANG NAK / SEDANG SAMBUNG MASTER / Ph.D

—> Hati-hati… Jangan disebabkan kita bergelar ibu berpendidikan tinggi, anak-anak dan suami terabai.. kononya kita sibuk sangat sampai tak sempat nak buat apa dah… masak pun tak (dengan alasan, masak bukannya wajib pun)… baju pun bertimbun-timbun.. rumah tak terurus.. nak didik anak lagi.. nak buat itu-ini.. Kalau anda rasa nak uruskan sebaik mungkin tanpa abaikan apa yang sangat penting dan insan-insan penting dalam hidup anda… Anda LAYAK HADIR !


++ GENG-GENG USAHAWAN YANG MAHU SIJIL MASTER DAN GELARAN DR SECARA HALAL

—> Ada yang kata sijil tak penting.. yang penting buat duit..yang penting jadi jutawan.. Betul, tak salah.. Tapi jika anda seorang usahawan yang mahu upgrade diri, yang ada banyak pengalaman dalam dunia LAPANGAN, dan mahu abadikan pengalaman bersama dunia SUKATAN.. malah mahu membina kredibiliti sebagai usahawan jutawan yang bergelar Dr secara halal …tak perlu la ambil gambar konvo ala-ala sambutan hari jadi. Ehekk. Tu macam ada yang tak kena jer. Nak yang “halal”? Anda LAYAK HADIR !


++ MOTIVATOR, TRAINER, FASILITATOR, COACH & SEUMPAMANYA

—> Anda ada pasang niat mahu ada sijil Master dan Ph.D. Bila dapat gelaran Dr. itu lain seninya! Lain auranya! Apatah lagi anda yang terlibat untuk bercakap di khalayak ramai!… Kalau anda rasa itu sangat penting untuk membina kredibiliti dan tahap keyakinan diri sendiri dan orang lain terhadap anda… Anda LAYAK HADIR !


Jika YA, saya jemput anda untuk hadir ke seminar ini yang memang merupakan tempat PALING SESUAI untuk anda!


G.E.M.P.U.R ini khas untuk anda yang kategori SUPER SIBUK, BANYAK KOMITMEN TAPI TENGAH SAMBUNG MASTER PH.D.


===================================

“SIAPA KAMI, YANG BAKAL DEDAHKAN ILMU PROVEN SUCCESS NI?”

===================================


Kami yakin, anda yg sedang membaca ini PASTI kenal atau pernah dengar DR ROKET.  Untuk yang belum kenal, ini serba sedikit tentang kami;

[+] Ini adalah seminar pengurusan Master Ph.D yang PERTAMA di

Malaysia dan telah bermula

sejak hujung tahun 2016.


[+] Alhamdulillah, Dr Roket telah membantu lebih 1500 orang pelajar Master Ph.D didalam siri kelas, seminar, group coaching, personal coaching berkaitan pengurusan.


[+] Mereka yang pernah hadir ke program Dr Roket terdiri dari pelbagai latarbelakang bidang dan pengajian. Alhamdulillah inilah antara Networking & Networthking mahal yang ada. Mereka juga terdiri daripada pelbagai latar belakang pekerjaan; Pelajar PG, Guru, Guru Besar, Guru Kaunseling, Pensyarah, PTD, Selebriti.


[+] Dr Roket sendiri pernah dilantik sebagai Timbalan Dekan Postgraduate tetapi ditolak kerana ingin membantu orang diluar sana, andalah!


[+] Penulis & penerbit buku2 dlm buku umum motivasi islami, berkaitan dunia Master Ph.D seperti “9 Formula Meroketkan Master Ph.d”, Research Diary PERTAMA di Malaysia dan Dunia iaitu “RRD-Roket Research Diary”.


Bukan itu saja yang melayakkan kami utk berkongsi ilmu GEMPUR ini, tapi juga dari pengalaman kami coach beribu2 pelajar Master Ph.D yg lepas2.. Ada yang apply skil & Teknik yang diberikan telah buktikan Berjaya siap 1st draft thesis hanya dalam tempoh 6 bulan, 3 bulan malah ada yang 2 bulan sahaja! Inilah KENYATAANNYA!


Kami telah kumpul..Formula, Teknik, Strategi2 dari pengalaman, kajian, case2 study, yang bakal membantu anda meroket walaupun dengan komitmen yang banyak! DAN ...

.. Anda bakal pelajarinya di G.E.M.P.U.R, September ini!


“TAPI DR ROKET, BIDANG SAYA SESUAI KE UTK G.E.M.P.U.R NI?”


Hallooo… Of course, sesuai sgt! Sebab ianya dah dipraktikkan kepada banyak jenis bidang, latar belakang, university dan banyak lagi. Sebab apa yang saya ajar adalah Ilmu Urus, bukan content. Kalau anda mencari content academic writing, bukan disini. 


Mungkin anda rasa, dah cukup dgn ilmu seminar itu dan ini tentang academic writing yang anda belajar, tapi bila difikirkan balik, dah macam-macam kursus join, tapi apesal nak tulis tesis je jadi lemau tak jumpa jalan? Dimana silapnya? Rasa lost.. rasa nak quit, rasa serabut ya amat!


Dan paling menyakitkan.. ANDA AKAN BAGI ALASAN - TIADA MASA UTK WRITING SEBAB BUSY. (sebenarnya kuncinya adalah pada URUS. BUSY tu tak salah pun).

=============================

DULU, MEREKA MULANYA TAK PERCAYA TERHADAP KEBERKESANAN ILMU PROVEN SUCCESS ni..

=============================

—---------

Case study #1

—---------

"Alhamdulillah, asbab tunjuk ajar Dr masa grand finale seminar 30 Dis yang lalu dan panduan mengurus RRD ini, progress saya dari tidak ada deraf proposal, sekarang dah mula develop instrumen lepas submit chapter 1, 2, 3 dalam tempoh 21 hari sahaja sejak balik dari Grand Finale haritu. Alhamdulillah!"

(Pn Nurhayatul Nira Ramli, Master, Selangor - Roket Grand Finale 30 Disember 2017)

—---------

Case Study #2

—---------

" Pagi ini saya terlalu semangat untuk update aktiviti dalam RRD ini. Bila disusun satu persatu, rupanya saya attended seminar ROKET Pertama pada 17 Disember 2016 dan saya telah siap 1st Draf pada 13 Februari 2017. Allahu, tiada yang mustahil dalam perjuangan. Sekarang saya berada pada penghujung sem 3, walaupun ada lagi 3 sem di hadapan, saya hanya letak diri saya ada 2 sem lagi yang perlu diselesaikan. Inspirasi Dr.Mar menghabiskan pengajian GBT insyaAllah saya akan sahut. Jika seorang isteri dan ibu boleh, kenapa seorang ayah dan bapa yang lebih banyak masa belajarnya tidak mampu untuk bergerak lebih laju. Semoga dipermudahkan segala urusan Dr dan team"

(Tn Khairul Asyraf Mohd Nathir, Ph.D, Negeri Sembilan- Roket 17 Disember 2016).

—---------

Case Study #3

—---------

Puan Noor ialah salah seorang peserta roket. Masalah beliau sebelum ini ialah beliau tak sedar dan tahu kenapa Ph.D beliau belum habis-habis sehingga lebih 10 tahun!. Situasi tenat ini buatkan beliau rasa risau sebab beliau dah mula masuk bekerja. PhD belum selesai-selesai juga. Terpaksa pekakkan telinga bila orang tanya, “Dah habis Ph.D ke?” Bila nampak iklan Seminar Roket. Beliau agak skeptikal pada mulanya. Adakah program ini bermanfaat untuk saya? Yeke Dr Roket boleh bantu aku? Yeke ni boleh siap tesis 6-3 bulan? Aku sampai 10 tahun pun tak siap-siap. Akhirnya beliau nekad, mengambil kata putus “Nak try” join. Tapi dalam keadaan beliau “nak try”, beliau hadir dengan gelas yang kosong. Macam-macam soalan beliau tanya.

 

“Dr, to be frank, I have no issues langsung in term of academic writing, articles, journals etc. It’s not about the content, it’s not about the methodology. Tapi bila hadir seminar Dr, I get back myself. Saya baru saya sedar selama ni masalah saya adalah pada “Urus”. It was such a blessing to join such a wonderful seminar! Thanks Dr!. Kenapalah Dr tak muncul awal-awal lagi?”. Alhamdulillah, Beliau sudah nampak diri beliau dan sedar kelemahan diri beliau adalah pada “urus” dalam keadaan diri bekerja.  Beliau sudah boleh urus dan susun strategi Ph.D journey untuk “Short-Cut”. Dah 10 tahun tak habis, jadi beliau sudah nampak apa yang perlu dibuat. Apa yang perlu dielakkan. Tidak lagi runsing dan sakit kepala..

Itu sebahagian case2 study, yg telah praktikkan ilmu2 PROVEN SUCCESS DR ROKET yg bakal  didedahkan nanti… IANYA UNIK, IANYA PROVEN & IANYA MUDAH DIPRAKTIKKAN!

“CUKUP, CUKUP! DR ROKET, SAYA NAK TAU SANGAT2… CUBA EXPLAIN; APA SEBENARNYA G.E.M.P.U.R NI? Apa beza dengan Grand Finale dan Kelas-kelas DR?”


Ok, lah…

========================

APA MAKSUD G.E.M.P.U.R NI SEBENARNYA?

========================

G.E.M.P.U.R – Geng Master Ph.D United Roket, yang merupakan kombinasi skil strategi dan teknik hanya untuk orang-orang sibuk dan bergelar pelajar Master Ph.D sahaja. Kalau anda kategori tidak sibuk walaupun sedang sambung Master Ph.D, program ini bukan untuk anda. Selain Dr Roket, ada 2 lagi tetamu istimewa yang akan berkongsi RAHSIA mereka G.B.T dan G.O.T!


Antara 3 'SENJATA' UTAMA yang belum pernah 'dihidangkan' dimana-mana tempat yang bakal membuatkan tesis dan diri anda meroket ! Kena guna senjata asas ni. Kita kan nak berGEMPUR!!!!


==============================

3 SECRET WEAPON   G.E.M.P.U.R BAKAL DIDEDAHKAN!

==============================

SECRET #1: FOCUS LINE ; Lebih 5+1 cara MUDAH TAPI PANTAS bagaimana untuk KEKALKAN MOMETUM dan FOKUS WRITING —> Cara ini akan membuatkan otak anda sentiasa ligat berfikir dan anda sendiri tak menang tangan nak tulis!

SECRET #2: G.B.T FLOW ; Bagaimana anda boleh bina dan setkan flow anda sendiri supaya anda clear sejak dari awal … kaedah yang PROVEN, PRAKTIKAL & SIMPLE TO USE, tidak kira anda masih baru mendaftar atau sudah lama mendaftar.

SECRET #3: TIME BOMB; Bagaimana mengurus masa antara Master Ph.D dan aktiviti, komitmen dan apa yang penting dalam hidup anda, atau apa yang anda nak lakukan dalam hidup anda supaya tidak tersasar. AMAZING…


Itulah “BIG SECRET” yang bakal kami dedahkan..Yang bakal berpotensi buatkan hidup anda meroket semakin laju!


Kami detail-kan lg modul2 yg dipecahkan dari 3 secret di atas..

====================================

5 MODUL YG BUKAN SEMBARANGAN BAKAL DIDEDAHKAN DI G.E.M.P.U.R

====================================

Special untuk kali ini, modul GEMPUR lebih berbeza.. Lebih spesifik, lebih direct, dan lebih simple to implement yang digarap khusus untuk orang sibuk…

MODUL #1 – FORMULA S.I.B.U.K

Bagaimana Formula S.I.B.U.K ini mampu menguruskan kesibukan anda untuk boleh menulis.

MODUL #2 – FORMULA S.I.A.P

Formula ni akan bantu anda macam mana boleh siap tesis. Sibuk macam mana pun, kalau tahu formula S.I.A.P ni insyaAllah boleh siap! Target nak siap kan?

MODUL #3 – TEKNIK FOKUS

Saya akan ajar teknik fokus. Yalah dengan komitmen macam-macam nak bagi fokus tu kadang.. tuuut...

"WOW! TERBAIK DR ROKET!. MEMANG BUKAN SEMBARANGAN MODUL2 NI.. INILAH MODUL YANG SAYA NANTI2KAN SEJAK SEKIAN LAMA..”


Of coz! This is SPECIAL FOR MASTER PH.D STUDENT yang SUPERR BUSY sahaja..Mestilah semua nya BARU-BARU.. Always up to date! Sebelum tu, tengok tak tadi apa jadi kat diorang yang diri dan tesisnya yang lemau dah semakin meroket dahsyat? Alhamdulillah!


Atas tadi, saya dah kongsikan 3 case study simple.. Alhamdulillah.

===============================

Dengan ilmu yang betul, dari coach yang betul, dan diimplimentasikan dengan betul, TIADA YANG MUSTAHIL! TIDAK KIRA APA PUN BIDANG ANDA, SAINS, AGAMA, SAINS SOSIAL DAN BIDANG PALING SUSAH DIDUNIA PUN 

                                                                INFO PENTING : GEMPUR 2018

                                                                 EVENT: SEMINAR "GEMPUR"

                                                                  LOKASI: LIFESTYLE AVENUE, SHAH ALAM

                                                                 TARIKH KELAS: 29 SEPTEMBER 2018

                                                                 MASA: 8AM - 5PM (SABTU)       


   Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
SEMINAR GEMPUR: SUPER PRE LAUNCH - SEAT DIAMOND HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: SUPER PRE LAUNCH - SEAT GOLD HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: PRE LAUNCH - SEAT DIAMOND
SEMINAR GEMPUR: PRE LAUNCH - SEAT GOLD
SEMINAR GEMPUR: SUPER EARLYBIRD - SEAT DIAMOND HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: SUPER EARLYBIRD - SEAT GOLD HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: EARLYBIRD - SEAT DIAMOND HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: EARLYBIRD - SEAT GOLD HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: HARGA ASAL - SEAT DIAMOND HABIS STOK
SEMINAR GEMPUR: HARGA ASAL- SEAT GOLD HABIS STOK
JUMLAH

Kupon Diskaun

Masukkan kod kupon di bawah (jika ada) dan tuntut!

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau
Nama: Telefon: Email: No.Kad Pengenalan

BUTIRAN PESERTA

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel cs.2mworld@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaTETUAN 2M WORLD SDN BHD
No. Akaun14162011002704
Buka Bank Islam IB  
Penama2M WORLD SDN BHD
No. Akaun562405621700
Buka Maybank2u  

PENGESAHAN